Monday, October 30, 2017

THE BEST HOMESTAY BALAKONG, CHERAS SELATAN

RESIDENT SILK HOMESTAY REVIEW

Hai Assalamualaikum,

Kalau korang read this entry sebab nak cari a place to rent. Yes, please, continue to read.

Bukan senang nak cari tempat bermalam yang selesa, bersih, tenang, rilek rilek tetengah bandar kan.

Disebabkan aku datang satu family, so aku prefer homestay/apartment untuk sewa sebab memang selesa ada peti ais dapur, living room semua. Plus aku memang cari tempat yang ada pool sebab nak add family bonding.

Aku tak biasa buat review, tapi honestly aku rasa homestay yang aku sewa ni, should receive a special credit from me :)

Tujuan aku sewa homestay ni adalah sebab nak g konvo adik aku kat PICC Putrajaya. Dari homestay ni ke PICC - 30 minutes kalau smooth. Semua homestay kat Putrajaya mahei mahei and tak berbaloi. Kalau korang nak attend konvo kat UKM, aku rasa homestay ni pun takde lah jauh sangat pun. Balakong - Bangi.

Aku 6 dewasa + 2 children.

-Homestay ni ade 3 bilik tidur + 2 bilik air.
-Wifi, gym, sauna, small playround included.
-Infinity pool view.
-Permandangan view dari bilik layan habis.
-Easy access to everywhere - eg : AEONS/7eleven, The Mines.
-Current Price : RM230 (Weekday only). Weekend aku tak ingat.
-Home condition - Tip Top
-Contact Number : Hafiz 0129455562


Gambar yang aku ambik ntah la macam mana boleh hilang so, ni ade lah a few yang selamat dalam phone, tapi korang boleh refer booking/mudah or bnb dia sendiri tuk details.


Two single beds

 Clean & complete kitchen
 Comfortable living room
 Master bedroom.

haaa part paling best! hahaha

Layan habis scenery dari balkoni.

Tapi kalau korang tanya feedback, memang aku bagi best gila. Kalau ade event lagi pun area sini aku akan pilih homestay tuk duduk or recommend to others.

Thanks to owner for the best accommodation worth with the price.

Till then!

No comments: